Vlechtbrood
1 / 1 Foto van:  allrecipes
Blader

Vlechtbrood

  • 5 1
  • 25
    keer aan favorieten toegevoegd
  • 4uur

Dit recept is voldoende voor twee vlechtbroden. Je kunt ook nog rozijnen, krenten of gedroogde cranberry's door het deeg mengen. Bekijk ook de video van dit recept!

nadia

Ingrediënten

Opbrengst: 2 broden

  • 10 gr droge gist
  • 50 gr suiker
  • 250 ml handwarm water
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1 1/2 theelepel zout
  • 60 ml plantaardige olie
  • 675 gr bloem
  • 1 eidooier, om te bestrijken
  • sesamzaadjes

Bereidingswijze

Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 3uur rijzen  ›  Klaar in:4uur 

  1. Meng de gist met 1 theelepel suiker en 250 ml water in een kleine kom. Laat 10 minuten staan tot het schuimig is.
  2. Meng in een grote kom het gistmengsel met de resterende suiker, de losgeklopte eieren, zout, olie en bloem; kneed tot een stevig deeg.
  3. Haal het deeg uit de kom en vet de kom licht in met olie. Leg het deeg weer terug en wentel om zodat het met olie bedekt is. Dek de kom af met een theedoek en laat 2 uur rijzen op een warme plek.
  4. Haal het deeg uit de kom en druk het lucht eruit. Leg op een met bloem bestrooid oppervlak en snij in twee gelijke porties.
  5. Verdeel elke portie in drie gelijke delen. Vorm van elk deel lange kabels van gelijke lengte en dikte. Vlecht deze drie kabels losjes in elkaar. Druk de uiteinden goed samen. Leg de vlecht op een met bakpapier beklede bakplaat. Doe het zelfde met de andere portie deeg. Leg de tweede vlecht op ruime afstand van de eerste, want het deeg zal nog rijzen. Dek af met een schone theedoek en laat 1 uur rijzen.
  6. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de eidooier met 1 eetlepel water. Bestrijk de brioche hiermee, vlak voor ze in de oven gaan, en bestrooi met sesamzaadjes indien gewenst.
  7. Bak 30 minuten op het middelste rek in de voorverwarmde oven, tot de broden goudbruin zijn. Laat afkoelen op een rooster.

Video

Vlechtbrood Vlechtbrood

Meer recepten

Beoordelingen (1)

0
van josefien

Lekker brood en ziet er heel mooi uit. - 18 mrt 2013

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties