Calamari met groenten

    Calamari met groenten

    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    Maak dit als eerste!

    Een licht diner voor liefhebbers van zeevruchten. Inktvis (calamari) wordt in ringen en reepjes gebakken met paprika, courgette en tomaat, in een lichte saus van witte wijn en knoflook.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr calamari
    • 1 ui
    • 2 eetlepels olijfolie
    • zout en peper naar smaak
    • 1 paprika
    • 2 courgettes
    • 2 tomaten
    • 3 teentjes knoflook
    • 1/2 kopje witte wijn
    • 1 bosje basilicum

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Spoel de calamari af en maak schoon. Snijd de lijfjes in ringen en de tentakels in reepjes.
    2. Snijd de ui in halve ringen. Verhit de olijfolie en roerbak de ui in 3 minuten, voeg zout naar smaak toe.
    3. Voeg de in reepjes gesneden paprika toe en de in blokjes gesneden courgette. Bak een paar minuten.
    4. Voeg de tomaten en knoflook toe, voeg zout en peper toe, giet de witte wijn erbij en breng aan de kook.
    5. Voeg nu de calamari toe en roerbak 5 minuten. Bestrooi voor het serveren met basilicum.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren