Russische paastaart

    Russische paastaart

    Voeg toe aan favorieten!
    5uur25min


    Maak dit als eerste!

    Dit is een recept voor een traditionele taart voor Pasen, ik heb alleen het traditionele gedroogd fruit vervangen door fruitgummies.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 500 gr Hüttenkäse
    • 100 gr boter, op kamertemperatuur
    • 2 eieren
    • 1 theelepel vanille extract
    • 100 gr suiker
    • 200 gr slagroom
    • 250 gr gekleurde fruitgummies

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 5uur in de koelkast  ›  Klaar in:5uur25min 

    1. Haal de Hüttenkäse door een zeef, of meng in een keukenmachine. Klop de boter erdoor.
    2. Meng dan de eieren met de vanille en suiker erdoor.
    3. Voeg de room toe. Verhit het mengsel op het fornuis, laat 3-5 minuten sudderen tot het wat ingedikt is. Haal van het vuur en laat een paar minuten afkoelen.
    4. Snijd de fruitgummies in blokjes. Meng de Hüttenkäse met de room en de fruitgummies.
    5. Lepel het mengsel in een speciale Russische Paastaart-vorm of gebruik een vergiet. Vouw eerst een kaasdoek een paar keer en leg op de bodem van de taartvorm of vergiet., leg het kaasmengsel op de doek en leg er een zwaar voorwerp op. Zet enkele uren in de koelkast.
    6. Haal uit de koelkast en draai de taartvorm voorzichtig om, verwijder de kaasdoek. Decoreer met de fruitgummies.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren