Kipfilet met walnoot en appel

    Kipfilet met walnoot en appel

    1keer bewaard
    4uur30min


    Maak dit als eerste!

    Een makkelijke manier om sappige kip te maken met een romige appel-walnootsaus.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 sjalotjes
    • 1 teen knoflook
    • 5 eetlepels olijfolie
    • 1 eetlepel zoete mosterd
    • 1 theelepel Italiaanse kruiden
    • 500 gr kipfilet
    • 2 eetlepels boter
    • 1 appel
    • 1/2 kopje walnoten
    • 1 eetlepel bloem
    • 4 eetlepels room
    • 250 ml kippenbouillon

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 4uur marineren  ›  Klaar in:4uur30min 

    1. Snijd de sjalotjes en knoflook zeer fijn. Combineer met de mosterd, olijfolie en de kruiden en meng goed.
    2. Bedek de kipfilet in de marinade en zet 4 uur in de koelkast.
    3. Haal de kip uit de koelkast, dep droog om de marinade te verwijderen en bak de kip in de boter bruin, in 4 minuten aan iedere zijde.
    4. Zet de kip opzij. Giet dan de marinade in een pan en roerbak 5 minuten. Voeg dan de in kleine blokjes gesneden appel toe en de walnoten.
    5. Voeg de bloem toe en meng goed. Voeg dan de bouillon en room toe.
    6. Laat 5 minuten zachtjes koken. Doe de kip terug in de pan en verwarm nog 2 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren