Aardappelkoekjes met gerookte zalm

    Aardappelkoekjes met gerookte zalm

    1keer bewaard
    45min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Deze malse aardappelkoekjes met gerookte zalm zijn perfect voor zowel een familiediner als een feestmaaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 25 

    • 500 gr aardappels
    • 1 ei
    • 2 eetlepels bloem
    • zout en peper naar smaak
    • 1 ui
    • 250 gr crème fraîche
    • 1/4 kopje olijfolie
    • 200 gr gerookte zalm, dun gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Rasp de ongeschilde aardappels en druk goed aan om overtollig vocht te verwijderen. Meng goed en blijf goed aanduwen, hoe minder vocht erin zit hoe knapperige de aardappelkoekjes zullen zijn.
    2. Snijd de ui zeer fijn. Voeg toe aan de aardappel en voeg het geklopte ei, de bloem, zout en peper toe. Meng alles goed.
    3. Verhit de olie in een pan, vorm koekjes van het aardappelmengsel en en leg ze in de hete pan.
    4. Bak ze een paar minuten aan een kant, totdat ze knapperig zijn en draai ze dan om.
    5. Leg de gebakken aardappelkoekjes op een stuk keukenrol om ze uit te laten lekken.
    6. Leg een beetje crème fraîche op elk koekje en bedek met een stukje gerookte zalm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren