Brood met havermout en vlaszaad

    Brood met havermout en vlaszaad

    2keer bewaard
    4uur15min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijk brood vol vezels. Een vrij stevig brood met een plezierige havermout-smaak en een notige smaak door het vlaszaad.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 2 350 gr broden

    • 7 gr droge actieve gist
    • 300 ml warm water
    • 2 eetlepels honing
    • 1/2 kopje (125 ml) havermoutvlokken
    • 2 eetlepels vlaszaad
    • 3 kopjes bloem
    • 1 theelepel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 45min  ›  Extra tijd: 3uur rijzen  ›  Klaar in:4uur15min 

    1. Los de gist op in 60 ml warm water, voeg de honing en 100 gr bloem toe. Laat onbedekt 10 - 15 minuten staan.
    2. Voeg het resterende water toe, de havermoutvlokken, het vlaszaad en zout. Meng goed.
    3. Voeg de resterende bloem toe, maak er een bal van en leg op een werkoppervlak.
    4. Kneed ongeveer 5 tot 7 minuten. Leg het deeg in een schone, ingevette kom.
    5. Zet op een warme plek en laat 2 uur rijzen zodat het verdubbeld in grootte.
    6. Kneed het deeg en maak er 2 broden van. Leg op een bakplaat, maak inkepingen in het oppervlak, bedek met plasticfolie en laat nog 1 uur rijzen.
    7. Verwarm de oven voor op 280 graden C. en bak 35 - 45 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties