Paprika gevuld met bulgur

    Paprika gevuld met bulgur

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    Maak dit als eerste!

    Mijn gezin is dol op vegetarische maaltijden, ze zijn licht en gezond. Ik hoop dat jullie net zo dol zijn op deze sappige paprika's met bulgur en champignons.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 rode paprika's
    • 140 gr (1 kopje) bulgur
    • 1 teen knoflook, fijngesneden
    • 1 ui, fijngesneden
    • 150 gr champignons, gesneden
    • 1 wortel, fijngesneden
    • 2 courgettes, in dunne reepjes
    • zout en peper naar smaak
    • 4 eetlepels olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Snijd de paprika's door de helft en verwijder de zaadjes.
    2. Kook de bulgur in 15 minuten gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    3. Roerbak knoflook en ui een paar minuten op middelhoog vuur. Voeg de champignons en geraspte wortel toe. Zet de deksel erop en roerbak nog 5 minuten.
    4. Meng de courgette met de rest van de groente, voeg zout en peper naar smaak toe. Bak nog een minuut en zet dan het vuur uit.
    5. Voeg de bulgur toe en roer goed.
    6. Vul de paprika met het mengsel en bak ze 15 - 20 minuten in de voorverwarmde oven. De paprika moet maar even roosteren en nog steeds sappig blijven.

    Advies:

    Je kunt de bulgur vervangen door couscous. Voeg kokend water toe aan 1 kopje couscous en laat dit een paar minuten staan tot het water is opgenomen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren