Kipballetjes met aardappel en banaan

    Kipballetjes met aardappel en banaan

    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    Maak dit als eerste!

    Deze kipballetjes zijn op zich al lekker, maar als je wat aardappel en banaan toevoegt verandert de structuur en smaak fenomenaal. Kinderen zijn er dol op.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 gr aardappel
    • 250 gr kippengehakt
    • 1 ui
    • zout en peper naar smaak
    • 1 banaan
    • 1 ei
    • 2 eetlepels bloem
    • 2 eetlepels olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de aardappels - je kunt dit in de magnetron doen, dan duurt het slechts 3 minuten. Als je ze op het vuur wilt koken, kun je ze het beste in blokjes snijden en dan 10 minuten koken.
    2. Prak de aardappels met een vork of rasp ze grof. Voeg dan het kippengehakt toe, de fijn gesneden ui en zout en peper naar smaak.
    3. Prak de banaan met een vork en meng door de aardappel en gehakt.
    4. Voeg 1 ei toe en meng goed.
    5. Verdeel het mengsel in 8 porties. Maak er balletjes van en bedek ze met bloem.
    6. Bak ze in 6-8 minuten aan iedere zijde bruin op middelhoog vuur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren