Florentine koekjes

    (3)

    Knapperige koekjes met zaadjes, rozijnen en pijnboompitten.


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • 50 gr boter
    • 50 gr suiker
    • 2 eetlepels melk
    • 25 gr pompoenzaadjes
    • 40 gr pijnboompitten
    • 50 gr rozijnen
    • 50 gr gedroogde veenbessen of kersen
    • 2 eetlepels bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
    2. Smelt de boter in een kleine pan en voeg de suiker toe. Verwarm tot het borrelt.
    3. Haal de pan van het vuur, voeg 2 eetlepels melk toe, gevolgd door de zaadjes, pijnboompitten, rozijnen en veenbessen. Voeg dan de bloem toe en meng goed.
    4. Schep met een lepel het beslag in de vorm van koekjes op een bakplaat bedekt met bakpapier.
    5. Bak ze in 10 minuten goudbruin.

    Advies:

    Haal de koekjes niet van de bakplaat voordat ze volledig zijn afgekoeld, want ze moeten nog uitharden.

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (3)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 3 collecties