Hele kip met appels

    Hele kip met appels

    Voeg toe aan favorieten!
    50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ik denk dat een hele geroosterde kip vrij makkelijk te maken is omdat je hem alleen maar hoeft te bedekken met kruiden en in de oven te zetten. Hij is klaar wanneer de gasten arriveren en in de tussentijd kun je andere gerechtjes klaarmaken. Deze kip wordt lekker mals vanwege het fruit.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 zoete appels
    • 50 gr pruimen
    • 2 tenen knoflook
    • 2 eetlepels bourbon
    • 1 kleine kip (1 kg)
    • zout en peper naar smaak
    • 2 eetlepels honing
    • 1/4 theelepel gedroogde tijm
    • 1/4 theelepel gedroogde rozemarijn
    • 2 eetlepels geraspte citroenschil

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
    2. Om de vulling te maken snijd je de appel en de pruimen. Combineer ze met de geperste knoflook. Voeg een paar eetlepels bourbon toe en laat een paar minuten staan.
    3. Wrijf de binnenkant van de kip in met wat zout en doe de vulling erin.
    4. Combineer de honing met de tijm, rozemarijn, citroenschil, zout en peper. Meng goed. Als de honing te dik is voeg je 1-2 eetlepels olijfolie toe.
    5. Wrijf de kip in met dit mengsel. Als je nog appel over hebt leg je ze rondom de kip. Je kunt ze serveren met de kip.
    6. Bak de kip in 40-45 minuten krokant en goudbruin, de sappen moeten helder zijn.

    Oventemperatuur en baktijd:

    Als een grote kip hebt die meer weegt dan 1 kg, moet je de oventemperatuur na 45 minuten baktijd verlagen tot 180 graden C tot de kip gaar is. Voor een kip meer dan 2 kg zal de baktijd 1,5 uur zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren