Snelle mozzarella pizza

    Snelle mozzarella pizza

    Voeg toe aan favorieten!
    50min


    Maak dit als eerste!

    Hoewel je een gist-deeg gebruikt, duurt het niet lang om deze pizza te maken, je hebt slechts 20-30 minuten nodig en de pizza zal perfect zijn.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 2 30 cm pizza's

    • Deeg
    • 325 gr bloem
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 7 gr droge gist
    • 1/2 theelepel zout
    • 250 ml warm water
    • Vulling
    • 2 tenen knoflook
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 250 gr tomaten uit blik
    • zout en peper naar smaak
    • 1 theelepel oregano
    • 150 gr mozzarella
    • 1 bosje basilicum

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 25min rijzen  ›  Klaar in:50min 

    1. Om het deeg te maken zeef je de bloem in een kom, maak een klein kuiltje en voeg de olie, gist en zout toe.
    2. Giet dan voorzichtig het water in het kuiltje, en meng de bloem er van de zijkanten door. Wanneer het deeg dik genoeg is, meng je de rest goed.
    3. Leg het deeg op een snijplank en kneed tot een elastisch deeg, in ongeveer 10 minuten.
    4. Bedek en zet op een warme plek (een gootsteen gevuld met heet water is het beste), laat het 20-30 minuten rijzen.
    5. Maak ondertussen de saus. Pers de knoflook en fruit in 1 eetlepel olie. Voeg de tomaten en zout en peper toe. Strooi er oregano over en laat 15-20 minuten op laag vuur een beetje koken.
    6. Wanneer het deeg genoeg is gerezen, verdeel je het in twee. Strek het deeg voorzichtig uit en maak er een cirkel van. Als dat te moeilijk is kun je een deegroller gebruiken. Het deeg moet 5 mm dik zijn.
    7. Smeer de saus over elke pizza met de achterkant van een lepel.
    8. Leg er laagjes kaas en basilicum op.
    9. Verwarm de oven voor op 220 graden C. Bak 10 minuten tot de kaas borrelt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren