Zuurkoolstamppot met kerrie-appeltjes

    Zuurkoolstamppot met kerrie-appeltjes

    23keer bewaard
    40min


    33 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een zuurkoolstamppot ovenschotel met appel en geitenkaas. De appelschijfjes smaken naar kerrie, wat erg lekker is in combinatie met geitenkaas en zuurkool.

    Chefje Antwerpen, België

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1,5 kilo kruimige aardappelen, geschild en in stukjes
    • 1 pak (500 gr) zuurkool
    • 45 gr boter
    • 1 ui, gesnipperd
    • 2 appels (Elstar), in schijfjes
    • 4 theelepels scherpe kerriepoeder
    • 300 ml melk
    • 200 gr zachte geitenkaas, in plakken of verkruimeld
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:40min 

    1. Vet een ovenschaal in met boter. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Vul een pan met een bodempje water en voeg de aardappelen en de zuurkool toe. Kook ong. 20 minuten met de deksel op de pan.
    3. Bak de schijfjes appel in 15 gr boter goudbruin in ong. 3 minuten. Bak in de laatste minuut ook de gesnipperde ui en kerriepoeder mee.
    4. Smelt 30 gr boter in een steelpannetje en roer de melk erdoor. Giet dit mengsel bij de afgegoten aardappelen en zuurkool en stamp tot puree. Breng op smaak met zout en peper.
    5. Schep de stamppot in de ovenschaal en leg hieroverheen de appel en plakken geitenkaas (Je mag de geitenkaas ook verkruimelen). Zet het geheel ong. 15 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Nanda
    van
    2

    Een lekkere variant van zuurkoolstamppot, echt apart door de geitenkaas. Ik heb er een rookworst bij geserveerd. - 04 okt 2013

    LinekeHazenberg
    1

    Echt superlekker! Ik maak dit recept inmiddels erg vaak! - 31 dec 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren