Zomerse linguini met garnalen en artisjokken

    Zomerse linguini met garnalen en artisjokken

    9keer bewaard
    40min


    58 personen hebben dit gemaakt

    Garnalen gesauteerd met ui, knoflook en een fris mengsel van artisjokharten, citroensap, citroenrasp en witte wijn. Omgeschept met peterselie en linguini voor een licht zomers maal.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 (500g) pak linguini
    • 2 eetl olijfolie
    • 1 ui, gehakt
    • 1 teentje knoflook, geperst
    • 500g grote garnalen, gepeld en schoongemaakt
    • 1 (400g) blik artisjokharten, uitgelekt
    • 100ml witte wijn
    • 2 eetl citroensap
    • 2 theel citroenrasp
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • handvol gehakte verse peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Kook de pasta volgens de aanwijzing op het pak; giet af en zet opzij.
    2. Sauteer de ui en knoflook 5 min in de olie. Voeg de garnalen toe en kook 3 min. Roer de artisjokharten, wijn, citroensap en -rasp, zout en peper erdoor.
    3. Breng aan de kook op hoog vuur. Zet het vuur laag en stoof afgedekt nog 4 tot 5 minuten.
    4. Schep het mengsel om met de linguini en peterselie. Dien onmiddelijk op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren