Honingparfait

    Honingparfait

    1keer bewaard
    2uur25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze honingparfait wordt klaargemaakt met een flinke scheut whisky. Je maakt met dit recept ong. 8 bakjes heerlijke parfait.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 300 ml slagroom
    • 4 eetlepels whisky
    • 4 eierdooiers
    • 3-4 eetlepels honing (klaver of lavendelhoning)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 2uur in de diepvries  ›  Klaar in:2uur25min 

    1. Begin door de slagroom lobbig te kloppen (net zo dik als dik pannenkoekenbeslag) en daarna de whisky erdoor te mengen. Kijk uit, want de slagroom mag niet te stijf geklopt worden.
    2. Schenk de honing in een steelpannetje en verwarm op laag vuur.
    3. Klop de eierdooier in ong. 2 minuten luchtig en schenk daarna de verwarmde honing erdoor. Blijf 6-8 minuten kloppen met een elektrische mixer, totdat de eieren en de slagroom dezelfde textuur hebben.
    4. Schep de slagroom door het eiermengsel. Verdeel het mengsel over 8 bakjes en zet 2 uur in de vriezer. Het toetje kan niet bevriezen door de alcohol en kan daarom direct uit de vriezer worden geserveerd.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren