Tajine met kip

    Tajine met kip

    9keer bewaard
    1uur


    14 personen hebben dit gemaakt

    Serveer dit tajine gerecht met een frisse salade en Turks brood. Dit tajine gerecht wordt voornamelijk gemaakt met kip, wortel, aardappel en sperziebonen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 - 6 stuks kippendijen
    • 2 eetlepels râs al hânout (Marokkaanse kruiden), naar smaak
    • 2 uien, in ringen
    • 3 teentjes knoflook, geperst
    • 3 aardappelen (middelgroot), in vieren gesneden
    • 2 kippenbouillonblokjes
    • mespuntje gemberpoeder
    • theelepeltje kaneel
    • 1 winterpeen, in schijfjes
    • 250 gr sperziebonen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Maak de kip schoon door het vel en eventueel extra vet te verwijderen.
    2. Verwarm de tajine met wat olie erin. Leg de kip in de tajine en bestrooi met 1 eetlepel râs al hânout. Voeg de in ringen gesneden ui en uitgeperste knoflook toe en verdeel rondom de kip. Zet de deksel op de tajine en bak 10 minuten. Draai daarna de kip om en bak nogmaals 10 minuten.
    3. Voeg de in stukken gesneden aardappel toe en giet een laag water (tot aan de rand) in de tajine. Stop er 2 bouillonblokjes bij, samen met de gember, kaneel en nog 1/2 eetlepel râs al hânout.
    4. Laat 30 minuten sudderen op heel laag vuur met de deksel op de tajine. Voeg de boontjes, wortel en nog 1/2 eetlepel râs al hânout toe. Je kunt eventueel nog meer water toevoegen voor meer saus. Zet de deksel weer terug op de tajine en laat sudderen tot de groenten gaar zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren