Lamscarré met honing

    Lamscarré met honing

    1keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Lamsrack met groentesaus zoals wij die in onze familie klaarmaken. De hoeveelheden bouillon en lamsfond doe ik een beetje op gevoel, dus speel een beetje met die hoeveelheden.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel zonnebloemolie
    • 1 lamscarré voor 8 boutjes
    • 1 eetlepel honing
    • 2 bosjes dunne lenteuitjes, in stukjes
    • 1 eetlepel sojasaus
    • 1 eetlepel ongezouten vliespinda's
    • 150 ml lamsfond, of meer naar smaak
    • 50-100 ml groentebouillon, of meer naar smaak
    • 1-2 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 1 rode paprika, in blokjes
    • 1 groene paprika, in blokjes
    • 1 gele paprika, in blokjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 150°C.
    2. Verhit de olie in een koekenpan en braad hierin de lamscarré op hoog vuur aan alle kanten aan. Smeer vervolgens het dikke gedeelte in met honing en leg het vlees in een braadslee. Bak de lam 10 minuten in de oven.
    3. Snij ondertussen de lenteuitjes in stukjes en voeg toe aan de koekenpan samen met de sojasaus, pinda's, lamsfond, groentebouillon, en knoflook. Voeg de stukjes paprika toe, en verwarm tot gaar. Breng op smaak met zout en peper.
    4. Haal het vlees uit de oven, laat rusten, en serveer met de paprikasaus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren