Ondersteboven pruimencake

    Ondersteboven pruimencake

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur5min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Dit is simpelweg een heerlijke cake.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 125 gr bloem
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 100 gr en 50 gr suiker
    • 120 gr boter, op kamertemperatuur
    • 1 theelepel vanille extract
    • 2 eieren
    • 80 ml melk
    • 500 gr pruimen, liefst zuur
    • 80 gr boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
    2. Combineer de bloem en bakpoeder en zet opzij.
    3. Meng de zacht geworden boter en 1 kopje suiker tot een licht en luchtig geheel. Voeg dan het vanille extract toe.
    4. Voeg de eieren een voor een toe. Voeg dan de bloem en melk toe. Alterneer de melk en bloem en meng goed.
    5. Halveer de pruimen.
    6. Smelt de boter en voeg de resterende suiker toe, laat een paar minuten sudderen tot de suiker donker wordt.
    7. Maak een laag pruimen in een ronde taartvorm, bedek met de gekarameliseerde suiker en dan met het beslag.
    8. Bak de taart 50 minuten.
    9. Haal dan uit de oven en laat afkoelen in de vorm. Zet het dan heel even op het vuur om de karamel te smelten en ervoor te zorgen dat de cake makkelijk uit het blik komt.
    10. Draai de taart voorzichtig om, zodat de pruimen bovenaan zitten. gebruik hier een bord voor.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren