Luchtige gebakjes met een schuimvulling

    Luchtige gebakjes met een schuimvulling

    4keer bewaard
    52min


    Maak dit als eerste!

    Een recept waarbij je bladerdeeg gebruikt. De vulling bestaat in dit geval uit schuimig opgeklopte eiwitten en lijkt een beetje op soufflé.

    Ingrediënten
    Porties: 22 

    • 500 gr diepvries bladerdeeg
    • 4 eiwitten
    • 200 gr suiker
    • 100 gr verse aardbeien of bosbessen (optioneel)
    • 3 eetlepels poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 12min  ›  Extra tijd: 30min rusten  ›  Klaar in:52min 

    1. Ontdooi het deeg tot kamertemperatuur in 20-30 minuten. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
    2. Rol het deeg een beetje uit en maak er vormpjes van met behulp van een koekjessnijder of glas. Bak ze in 10-12 minuten goudbruin.
    3. Doe de eiwitten in een kom die je op een pan met kokend water zet.
    4. Klop de eiwitten met een elektrische mixer en voeg beetje bij beetje de suiker toe. Beweeg de mixer met de klok mee en laat de eiwitten gelijkmatig dikker worden. Klop 10-15 minuten.
    5. Haal de bladerdeeg uit de oven en snijd ze horizontaal doormidden.
    6. Vul een helft met de eiwitvulling, leg er wat fruit op en bedek met de andere helft.
    7. Bestrooi met poedersuiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren