Spinaziesoep met gehaktballetjes

    Spinaziesoep met gehaktballetjes

    1keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Een voedzame soep met kippengehaktballetjes en spinazie.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 gr kippengehakt
    • 1 snee volkoren brood
    • zout en peper naar smaak
    • 2 eetlepels boter
    • 1 ui, zeer fijn gesneden
    • 2 tenen knoflook, uitgeperst
    • 2 aardappels, in blokjes
    • 1 wortel, in blokjes
    • 1 theelpel gedroogde dille
    • 250 gr verse spinazie, gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Meng het brood in water, knijp overtollig vocht eruit en meng dit door het gehakt. Voeg zout en peper toe.
    2. Breng 1,5 liter aan de kook. Maak kleine gehaktballetjes van het mengsel en voeg toe aan het water. Laat 10 minuten sudderen.
    3. Verhit 2 eetlepels boter en fruit de ui en knoflook. Voeg zout toe.
    4. Voeg de aardappel. wortel, uimengsel en dille toe aan de soep. Laat nog eens 10 minuten sudderen.
    5. Voeg de spinazie op het laatst toe. Meng goed en laat de spinazie nog een minuutje zachter worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren