Griesmeelpudding

    Griesmeelpudding

    8keer bewaard
    5uur20min


    32 personen hebben dit gemaakt

    Zelfgemaakte griesmeelpudding! Snel te maken en er worden geen eieren of gelatine gebruikt. Zo al heel lekker, maar je kunt er ook fruit bij serveren, of een zelfgemaakte fruitcoulis of siroop.

    anna77 Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 -6 porties

    • 1 liter melk
    • 110 gr suiker
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 1 stukje citroenschil (zonder wit)
    • 90 gr griesmeel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 5uur in de koelkast  ›  Klaar in:5uur20min 

    1. Meng de melk met de suiker, vanillesuiker en citroenschil in een steelpan en breng aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en de melk bijna kookt. Voeg dan de griesmeel al roerend toe. Laat ongeveer 7 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door, zodat het niet aanbrandt en de melk niet over kookt. Verwijder de citroenschil.
    2. Spoel een puddingvorm met een inhoud van 1 liter of 4-6 individuele bakjes om met koud water. Schenk de pudding in de vorm(pjes). Zet minstens 5 uur (of een nacht) in de koelkast.
    3. Om te serveren stort je de vorm(pjes) op een schaal of bordje. Als dit niet gaat, kun je de vorm eerst even kort in heet water dopen en dan omkeren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    14

    ik ben 11 en heb net zelf griesmeelpudding gemaakt. het is prima gelukt en het is echt heel lekker. ik heb het in een puddingvorm en cakevormpjes gegoten. - 04 apr 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren