Griesmeelpudding

  (1)
  5 uur 20 minuten

  Zelfgemaakte griesmeelpudding! Snel te maken en er worden geen eieren of gelatine gebruikt. Zo al heel lekker, maar je kunt er ook fruit bij serveren, of een zelfgemaakte fruitcoulis of siroop.

  anna77

  Noord-Holland, Nederland
  57 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Opbrengst: 4 -6 porties

  • 1 liter melk
  • 110 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 stukje citroenschil (zonder wit)
  • 90 gr griesmeel

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 5uur in de koelkast  ›  Klaar in:5uur20min 

  1. Meng de melk met de suiker, vanillesuiker en citroenschil in een steelpan en breng aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en de melk bijna kookt. Voeg dan de griesmeel al roerend toe. Laat ongeveer 7 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door, zodat het niet aanbrandt en de melk niet over kookt. Verwijder de citroenschil.
  2. Spoel een puddingvorm met een inhoud van 1 liter of 4-6 individuele bakjes om met koud water. Schenk de pudding in de vorm(pjes). Zet minstens 5 uur (of een nacht) in de koelkast.
  3. Om te serveren stort je de vorm(pjes) op een schaal of bordje. Als dit niet gaat, kun je de vorm eerst even kort in heet water dopen en dan omkeren.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (1)

  Beoordelingen in het Nederlands (1)

  15

  ik ben 11 en heb net zelf griesmeelpudding gemaakt. het is prima gelukt en het is echt heel lekker. ik heb het in een puddingvorm en cakevormpjes gegoten.  -  04 apr 2014