Bitterkoekjespudding met rozijnen

  50 minuten

  Maak je eigen bitterkoekjespudding door laagjes zelfgemaakte vla af te wisselen met laagjes bitterkoekjes. Rum en rozijnen passen ook erg goed bij bitterkoekjespudding.


  7 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 4 

  • 1 liter melk
  • 7 eetlepels custard (70 gr)
  • 75 gr suiker
  • handjevol rozijnen
  • 200 gr bitterkoekjes
  • rum

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

  1. Wel de rozijnen in een kom met water, ong. 20 minuten. Giet af en dep de rozijnen droog. Optioneel: Je zou de rozijnen ook in een beetje rum kunnen wellen.
  2. Maak een papje van de custard, suiker en een beetje van de melk. Schenk de overgebleven melk in een pannetje en verwarm. Als de melk bijna kookt, leg je de bitterkoekjes er eventjes in, en haal je ze er weer uit om vervolgens uit te lekken.
  3. Roer de rozijnen en het custardpapje door de hete melk. Laat dit al roerend pruttelen (niet koken!). Hoe dikker je de pudding wilt hebben, hoe langer je moet roeren, maar pas op dat het niet gaat koken! Haal van het vuur en roer de rum erdoor. Schenk daarna in een natte schaal of natte puddingvorm. Leg om en om de koekjes en de custard in de vorm.
  4. Je kunt de pudding nu al eten of in de koelkast wegzetten om koud te worden. Als je de pudding in de koelkast zet, bedek de bovenkant van de pudding dan met plasticfolie om te voorkomen dat er een vel op de pudding komt.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (0)

  Beoordelingen in het Nederlands (0)