Paaseieren verven op natuurlijke wijze

  (12)
  4 uur 25 minuten

  Paaseieren verven met kleurstoffen zonder chemische toevoegingen, dat kan met natuurlijke producten, zoals spinazie, uienschil, bieten of bessen. Een mooi gekleurd paasei kan niet ontbreken bij het Paasontbijt... Bekijk ook de video van dit recept. Vrolijk Pasen!


  95 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Opbrengst: 1 portie paaseieren

  • witte of bruine eieren
  • azijn
  • Natuurlijke kleurstoffen
  • Roze tot rood: bieten of bessensap
  • Bordeauxrood: uienschillen
  • Blauw tot paars: bosbessen
  • Blauw: rode kool
  • Groen: verse spinazie
  • Bruin: gebrouwen koffie
  • Geel: kurkuma

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 4uur rusten  ›  Klaar in:4uur25min 

  1. Doe het ingrediënt met de kleur naar keuze in een steelpan. Voeg ook de eieren toe en schenk er water over tot alles is bedekt.
  2. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken.
  3. Haal de eieren na 20 minuten voorzichtig uit de pan en doe ze in een hittebestendig bakje of glazen pot. Schenk het gekleurde kookvocht over de eieren zodat ze bedekt zijn. Voeg een royaal scheutje azijn toe aan het vocht (ongeveer 1 eetlepel per 250 ml vocht). Laat ze op kamertemperatuur tenminste 4 uur (of een nacht) afkoelen. Hoe langer, hoe intenser de kleur zal worden.
  4. Haal de eieren uit de kleurstof en laat ze drogen. Zodra ze zijn afgekoeld kun je ze desgewenst met een klein beetje olie inwrijven om ze te laten glanzen.

  Witte of bruine eieren

  De meeste eieren die je in de supermarkt vindt zijn bruin, maar soms kun je ook witte vinden. De kleur van de eieren is van invloed op de uiteindelijke kleur na het verven. Rode kool maakt witte eieren blauw, maar maakt bruine eieren meer groen. Bieten maken witte eieren roze, maar maken bruine eieren meer donkerrood. De bruine eieren krijgen over het algemeen een diepere kleur, de witte eieren een heldere kleur.

  Tijd

  Hoe langer je de eieren in de kleurstof laat liggen, hoe intenser de kleur wordt. Bij bieten of bessensap bijvoorbeeld, worden de eieren roze als je ze er kort in laat liggen en rood als je ze langer laat liggen. Bij spinazie varieert de kleur van grijs tot groen, dus in het geval van spinazie kun je de eieren er beter langer in laten liggen als je een groene kleur wilt.

  Video

  Paaseieren verven op natuurlijke wijze
  Paaseieren verven op natuurlijke wijze

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (12)

  Beoordelingen in het Nederlands (1)

  IngevanEchelpoel
  2

  heel leuk maar is het dan nog eetbaar?  -  04 apr 2015