Pastasaus met champignon en olijven

    Pastasaus met champignon en olijven

    1keer bewaard
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Serveer deze romige vegetarische pastasaus met een pasta naar keuze. Bak eventueel nog een paar extra champignons om op het laatst door de saus te roeren.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, fijngesneden
    • 250 gr champignons, in stukjes
    • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 2 ansjovisfilets
    • 100 gr zwarte olijven, zonder pit
    • 2 theelepels Italiaanse kruiden
    • 125 ml slagroom
    • verse peterselie, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en champignons. Voeg de knoflook toe en pureer dit mengsel in een keukenmachine of in een blender samen met de ansjovis, olijven en Italiaanse kruiden.
    2. Verwam deze saus opnieuw in een pannetje en roer er de slagroom door. Garneer de saus met peterselie. Serveer de saus over pasta.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren