Geroosterd rundvlees op z'n zondags

    Geroosterd rundvlees op z'n zondags

    Voeg toe aan favorieten!
    2uur40min


    209 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudig geroosterd ribstuk. De volgende keer dat je zin hebt in een traditionele Engelse zondaglunch, maak dan dit rundvleesgerecht en serveer er volgens de tradititie groenten, Yorkshirepudding en jus bij.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 (4kg) ribstuk
    • 6 teentjes knoflook, gesneden
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 8 eetl Dijon mosterd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 2uur30min  ›  Klaar in:2uur40min 

    1. Verwarm de oven voor op 260 C / gasstand 10.
    2. Maak met een klein mesje inkepingen in het ribstuk. Stop hier de stukjes knoflook in. Bestrooi met zout en peper en besmeer royaal met mosterd. Plaats op een rooster in een braadslee en dek af.
    3. Rooster 60 min in de voorverwarmde oven. Zet de oven uit maar open de deur van de oven de eerste 90 minuten beslist niet. De interne temperatuur van het vlees moet minstens 60 C bereikt hebben voor medium-rare, of 68 C voor medium.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren