Spaghetti met garnalen, inktvis en mosselen

    Spaghetti met garnalen, inktvis en mosselen

    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    Maak dit als eerste!

    Zeevruchten zorgen altijd voor een gezonde en snelle maaltijd. In dit recept worden garnalen, inktvis en mosselen gebakken en geserveerd met spaghetti. Maar je kunt natuurlijk zeevruchten naar keuze gebruiken, zowel vers als bevroren.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr spaghetti (of andere pasta)
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 eetlepel boter
    • 1 ui, fijngesneden
    • 1 citroen, geraspt en uitgeperst
    • 3 grote tomaten, in blokjes
    • zout en peper naar smaak
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • 2 laurierbladeren
    • 150 gr inktvis
    • 150 gr garnalen
    • 150 gr mosselen
    • 2 tenen knoflook, uitgeperst

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de pasta 2 minuten korter dan op de verpakking aangegeven staat.
    2. Verhit de olijfolie met de boter in een grote pan. Fruit hierin de gesneden ui, voeg geraspte citroenschil en citroensap toe.
    3. Voeg de tomatenblokjes toe. Voeg dan zout en peper, laurierbladeren en oregano toe. Zet de deksel op de pan en kook 15 minuten zachtjes.
    4. Was de mosselen (nog in de schelp), ontdooi de (rauwe) garnalen. Snijd de inktvis in ringen.
    5. Meng alle zeevruchten met de groenten en roerbak 5 minuten tot de mosselen opengaan en de garnalen gaar zijn. Bestrooi met geperste knoflook.
    6. Voeg de pasta toe en meng goed. Laat een paar minuten met de deksel op de pan staan.

    Advies:

    Gooi ongeopende mosselen weg, het is niet de bedoeling deze te eten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren