Dunne crêpes van karnemelk

    Dunne crêpes van karnemelk

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit recept kreeg ik via mijn moeder van mijn oma. Een heerlijk recept voor dunne pannenkoekjes, gemaakt met karnemelk in plaats van melk.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 30 crêpes

    • 250 ml karnemelk
    • 2 eieren
    • 100 gr suiker
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 theelepel vanille extract (optioneel)
    • 250 gr bloem
    • 250 ml kokend water
    • 1 theelepel baksoda
    • 4 eetlepels plantaardige olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Met een keukenmachine kun je het beslag heel makkelijk maken. Meng karnemelk met de eieren en mix.
    2. Voeg suiker en zout toe. Als je ze als dessert maakt kun je ook het vanille extract toevoegen. Meng goed.
    3. Voeg bloem toe, mix goed.
    4. Breng water aan de kook. Doe 1 theelepel baksoda in een kopje en giet het kokende water erover heen, roer goed.
    5. Giet dit kokende water direct bij het beslag en klop weer goed.
    6. Je krijgt zeer dun beslag. Bak de crêpes in een hele hete koekenpan in de olie.

    Advies:

    Als je beslag over hebt kun je het in de koelkast bewaren en de volgende dag nieuwe crêpes maken. Ze zullen zelfs beter smaken als het beslag heeft kunnen rusten.

    Advies:

    Je krijgt mooiere crêpes als je ze met hand omdraait. Maak de randen met een spatel los en "trek" ze dan met je handen van de bodem van de pan.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren