Thaise komkommersalade met noten en munt

    Thaise komkommersalade met noten en munt

    4keer bewaard
    10min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Er zijn meerdere varianten op deze salade en je kunt meerdere soorten noten gebruiken, zoals amandelen, cashewnoten of pinda's. In dit recept gebruik ik komkommer, cashewnoten en munt. Erg smakelijk.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels honing
    • 2 eetlepels pindakaas
    • snufje gemalen rode pepers
    • 2 eetlepels sojasaus
    • 2 eetlepels appelazijn
    • zout naar smaak
    • 500 gr komkommer
    • 1/2 kopje geroosterde cashewnoten
    • 1 bosje verse munt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:10min 

    1. Om de dressing te maken meng je de honing met de pindakaas, wat rode peper, de appelazijn, sojasaus en een beetje zout.
    2. Als de komkommers erg klein zijn hoef je ze niet te schillen. Als je lange komkommers gebruikt, schil je ze en snijd ze in de lengte in vier delen. Haal de zaden eruit, zodat de salade niet te waterig wordt.
    3. Leg de noten in een koekenpan en rooster ze een beetje. Snijd ze fijn of laat ze heel.
    4. Meng de noten met de komkommer, bedek met de dressing en de munt.

    Tip:

    Je kunt ook gekookte kipfilet toevoegen aan dit recept.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren