Gado gado

    Gado gado

    60keer bewaard
    30min


    30 personen hebben dit gemaakt

    Deze gado gado met veel verse groenten serveer je natuurlijk met kroepoek en satésaus.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 gr rijst
    • 4 eieren
    • 1 winterpeen
    • 150 gr boontjes
    • 300 gr spitskool
    • 75 gr taugé
    • 1 komkommer
    • 1 bakje (kant-en-klare) satésaus
    • kroepoek

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    2. Kook de eieren hard in een pannetje met water, ong. 7-10 minuten. Pel de eieren en halveer ze.
    3. Schil de wortel en snij in reepjes. Snij ook de kool in reepjes en maak de boontjes schoon. Halveer de boontjes. Kook zowel de wortel, als de kool en de boontjes even voor tot beetgaar, ong. 5-7 minuten. Giet daarna af en spoel af met koud water.
    4. Snij de komkommer in blokjes. Zet een pan of ketel met water op en breng aan de kook. Leg de taugé in een vergiet in de gootsteen en overgiet dit met kokend water.
    5. Verwarm de satésaus in een pannetje (of maak de satésaus klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking).
    6. Schep de rijst en groenten (vergeet de komkommer en taugé niet) op de borden, en garneer met 2 halve eieren per bord en giet de satésaus eroverheen. Serveer met kroepoek.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    FredDuijzer
    1

    Helemaal gevolgd. T was zalig en ik heb mn belgische vrienden geleerd saté saus te eten ;-) - 30 mrt 2014

    Marjel
    van
    1

    Erg lekker recept. Ik had geen taugé en komkommer in huis, maar in plaats daarvan heb ik een courgette toegevoegd (even voorkoken). Dat smaakte ook prima! - 12 mrt 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren