Groene viscurry

    (3)
    30 minuten

    Voeg de groene currypasta voor deze viscurry naar smaak toe. De één houdt van pittig en de ander niet zo. Serveer dit gerecht met rijst of noedels.


    7 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 flinke ui, gesnipperd
    • 1 eetlepel olie
    • 600 gr koolvisfilet, in blokjes
    • 3 tomaten, ontveld
    • 1 eetlepel groene currypasta, of naar smaak
    • 1 blik kokosmelk
    • 200 gr verse spinazieblaadjes
    • 2-3 takjes verse koriander, fijngehakt
    • 1 wortel, in stukjes
    • ong. 150-200 ml visbouillon

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Ontvel de tomaten door ze kort in kokend water onder te dompelen en snij ze daarna in vieren. Verwijder de pitjes en snij daarna in stukjes.
    2. Kook even kort de wortel voor in een pan met kokend water, ong. 5 minuten.
    3. Fruit de ui in de olie, ong. 3 minuten. Voeg de currypasta toe, en bak ong. 1 minuut mee. Voeg visbouillon toe, roer goed, en breng aan de kook. Voeg de blokjes vis toe en zet het vuur heel laag. Laat ong. 4 minuten sudderen tot de vis bijna gaar is.
    4. Voeg de voorgekookte wortel, tomaat en spinazie toe. Laat de spinazie slinken. Voeg de gehakte korianderblaadjes toe en roer voorzichtig door de curry. Serveer dit gerecht met rijst of noedels.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (3)

    Beoordelingen in het Nederlands (3)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren