Linzensoep met rijst

    Linzensoep met rijst

    11keer bewaard
    25min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een kopje Turkse linzensoep is een lekker vegetarisch gerecht om tijdens de lunch, als voorgerecht, of als hoofdgerecht te serveren.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 1 liter water
    • 2 bouillonblokjes
    • 250 gr oranje linzen
    • 100 gr ongekookte rijst
    • 1 winterwortel, in hele kleine stukjes
    • 2 aardappels, in hele kleine blokjes
    • 1 ui, fijngesneden
    • 100 gr margarine
    • 2 eetlepels gedroogde munt
    • 1 groot blikje (140 gr) tomatenpuree
    • 1 theelepel sambal
    • citroensap, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Los de bouillonblokjes op in 1 liter kokend water. Was de linzen en rijst in een vergiet onder stromend koud water. Kook de linzen en rijst in de bouillon, en voeg daar ook de fijngesneden ui, wortel en aardappel bij. Kook alles in ong. 15 minuten gaar.
    2. Pureer de soep met een staafmixer.
    3. Smelt de boter in een pan en voeg de munt, sambal, tomatenpuree en citroensap toe. Roer en bak ong. 1 minuut. Voeg dan toe aan de soep en roer goed door.
    4. Breng de soep op smaak met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren