Marinade voor kipsaté

    Marinade voor kipsaté

    5keer bewaard
    1dag10min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Marineer de blokjes kipfilet eerst een nachtje in deze marinade en bak ze de volgende dag in de pan, of op de barbecue. Serveer met satésaus.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 eetlepels ketjap medja
    • 1 eetlepel citroensap
    • 1 theelepel zout
    • 2 theelepels sambal
    • 2 tenen knoflook
    • 1 theelepel djinten
    • 1 theelepel laos
    • 300 gr - 400 gr kipfilet, in vrij grote blokjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Extra tijd: 1dag marineren  ›  Klaar in:1dag10min 

    1. Doe alle ingrediënten in de kom van een keukenmachine (behalve de kip) en pulseer. Schenk de marinade in een hersluitbare plastic zak.
    2. Snij de kipfilet in stukjes en voeg de kip toe aan de zak met marinade. Schud even zodat alle kip met marinade wordt bedekt. Leg de zak minstens 4 uur, maar het liefst een hele nacht in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    petrape
    van
    0

    Heerlijk pittige marinade! Ga hem zeker vaker maken! - 01 aug 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren