Marokkaanse stoofschotel

    Marokkaanse stoofschotel

    11keer bewaard
    2uur30min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Serveer deze fruitige Marokkaanse stoofschotel van rundvlees en veel verse groenten met couscous of rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 600 gr riblappen, in blokjes
    • 1/2 theelepel gemberpoeder
    • 1/2 theelepel peper
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel saffraanpoeder
    • 3 eetlepels zonnebloemolie
    • 1 ui, gesnipperd
    • 2 gele of rode paprika's, in reepjes
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 300 ml bouillon (van een blokje)
    • 200 ml slagroom
    • 1 courgette, in plakken van 1 cm dik gesneden
    • 75 gr blanke amandelen
    • 30 gr blanke rozijnen
    • 30 gr dadels
    • 30 gr abrikozen
    • 2 eetlepels honing

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. Meng gemberpoeder, peper, zout, en saffraanpoeder samen en kruid hiermee het vlees.
    2. Verhit de zonnebloemolie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Schep uit de pan en zet opzij. Bak in dezelfde pan de ui, paprika en knoflook, ong. 3 minuten.
    3. Voeg het vlees weer toe, samen met de bouillon. Laat ong. 2 uur stoven met de deksel op de pan.
    4. 15 minuten voor het eind voeg je de plakken courgette, slagroom, amandelen, rozijnen, dadels, abrikozen en 2 eetlepels honing toe. Roer door het gerecht. Verwarm nog even 3-4 minuten goed door. Serveer met couscous of rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    0

    Geweldig! Helemaal top, zeker de moeite en tijd, zeer de moeite waard! Bedankt - 22 jun 2014

    Jet
    van
    0

    Ik had geen slagroom, maar zonder slagroom is deze stoofschotel al erg lekker. Volgende keer laat ik de amandelen weg en voeg ik meer gedroogd fruit toe. - 21 okt 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren