Chocoladetaart zonder meel

    Chocoladetaart zonder meel

    7keer bewaard
    1uur20min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Deze chocoladetaart smaakt naar meer! Qua textuur lijkt deze taart op een smeuïge, kleffe brownie, maar die niet zwaar op de maag valt. Iedereen zal wel 2 stukken lusten!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 chocoladetaart

    • Chocoladetaart
    • 230 gr boter
    • klontje boter, om mee in te vetten
    • 230 gr pure chocolade, tenminste 70% cacao, fijngehakt
    • 5 eieren, gesplitst
    • 200 gr bruine basterdsuiker
    • 1 eetlepel bourbon/whiskey
    • 1/2 theelepel zout
    • Garneren
    • slagroom
    • aardbeien (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een taartvorm in met boter en bestuif met bloem.
    2. Smelt de chocolade au bain-marie in een vuurvaste kom boven een pannetje heet water. Smelt op deze manier ook de boter en roer de boter en chocolade door elkaar. Laat dit mengsel iets afkoelen.
    3. Klop de eiwitten stijf.
    4. Klop het eigeel met een elektrische mixer tot het mengsel dikker van textuur wordt. Voeg de basterdsuiker, bourbon, en zout toe, en klop tot een romige massa.
    5. Meng het chocolade-botermengsel erdoor.
    6. Schep de eiwitten door het beslag.
    7. Giet het luchtige beslag in de ingevette vorm, en bak 40 minuten in de voorverwarmde oven, tot de taart gaar is en de korst van de taart barsten vertoont. Laat de taart afkoelen en serveer met opgeklopte slagroom en eventueel aardbeien.

    Eieren splitsen

    In deze video laten we je 4 methodes zien hoe je gemakkelijk eieren kunt splitsen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren