Pizza met aubergine en rode ui

    Pizza met aubergine en rode ui

    Voeg toe aan favorieten!
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijke pizza, die snel op tafel staat door gebruik van een kant-en-klare pizzabodem. Deze pizza is belegd met in de oven geroosterde aubergine en rode ui.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 grote, dunne, knapperige, kant-en-klare pizzabodem van ca. 265 g of 2 kleine pizzabodems van elk 150 g
    • 3 eetl. rodepaprikatapenade
    • 1 kleine aubergine, in plakken
    • 2 eetl. olijfolie of chiliolie
    • 1 theel. balsamico
    • 1 kleine rode ui, in dunne ringen
    • 75 gr pijnboompitten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. De oven voorverwarmen op 220°C/gasstand 8.
    2. Bestrijk de pizzabodem met 3 eetl. rodepaprika-tapenade. Snijd 1 kleine aubergine in plakken, bestrijk deze met 1 eetlepel olijfolie of chiliolie, verdeel ze over een bakplaat en bak ze 15 min. Keer ze halverwege. Besprenkel ze met 1 theel. balsamico. Snijd 1 rode ui in dunne ringen, schep ze door 1 eetlepel olie en bak ze 5 min. mee met de aubergines. Beleg de pizza met aubergine en ui.
    3. Leg de pizza op een bakplaat en schuif hem op het bovenste niveau in de voorverwarmde oven. Bak de pizza ong. 10 minuten, zodat de bodem knapperig is en de bovenlaag begint te kleuren. Bestrooi de pizza 1 min. voor het einde van de baktijd met 75 g pijnboompitten.

    Pizzabodem zelf maken

    In ca. 5 min. kun je zelf een snelle pizzabodem maken: vermeng in een kom 225 g zelfrijzend bakmeel met 1/2 theel. bakpoeder en 1/4 theel. zout. Maak een kuiltje in het midden en schenk hierin 1 1/2 dl halfvolle melk en 1 eetl. olijfolie. Kneed dit tot een zacht deeg en rol het uit tot een lap. Beleg de pizza zoals aangegeven en bak hem 12-15 min.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren