Spinaziestamppot met chorizo

    Spinaziestamppot met chorizo

    4keer bewaard
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Stamppot kan ook heel goed van spinazie worden gemaakt. Chorizoworst smaakt er erg lekker bij.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 100 gr chorizo, in blokjes
    • 100 ml melk
    • 1 teentje knoflook
    • 600 gr aardappelen, geschild
    • 300 gr verse spinazie
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Bak de blokjes chorizo in de olie. Bewaar het bakvet en zet de chorizo opzij.
    2. Kook de aardappelen in een grote pan met water, ong. 20 minuten. Giet af. Zet alvast een pan met water op voor de spinazie en breng aan de kook.
    3. Blancheer de verse spinazie ong. 1 minuut in kokend water. Dan koud afspoelen, om verkleuren te voorkomen.
    4. Verwarm de melk, doe de uitgeperste knoflook erin. Stamp de aardappelen fijn en giet de warme melk erbij. Voeg ook de verse spinazie en chorizo toe en stamp tot een stamppot.
    5. Breng de stamppot op smaak met zout, peper en een beetje bakvet.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren