Thaise vissoep

    Thaise vissoep

    5keer bewaard
    30min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Het maakt eigenlijk niet zoveel uit welke groenten je gebruikt in deze vissoep met zalm, witvis en garnalen. Ik gebruik zelfs wel eens wortel en blokjes pompoen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr mix van zalm, witvis en garnalen
    • 300-400 gr mix van paksoy, peultjes, chinese kool en taugé
    • 1 blik kokosmelk
    • 2 blokjes visbouillon
    • 2 eetlepels zonnebloemolie
    • 3 teentjes knoflook
    • 2 eetlepels groene Thaise currypasta
    • snufje komijn
    • snufje kerrie
    • snufje peper
    • 2 eetlepels Thaise vissaus
    • 2 eetlepels gembersiroop
    • 1/2 bosje verse koriander, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de zonnebloemolie en los daarin de bouillonblokjes op. Voeg de Thaise currypasta erbij en de vissaus. Verwarm dit mengsel op laag vuur, ong 2 minuten.
    2. Voeg de vis toe, en daarna de knoflook, gembersiroop en kruiden. Roer goed en laat 5 minuten staan op middelhoog vuur.
    3. Voeg de kokosmelk toe, samen met 1 liter water. Breng aan de kook, en voeg de groenten erbij. Laat de soep zachtjes koken tot de groenten beetgaar zijn, ong. 5-10 minuten.
    4. Breng eventueel nog op smaak met wat komijn, kerrie, peper, zout, gembersiroop, vissaus, of currypasta. Roer als laatste de fijngehakte koriander door de soep.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren