Tiramisutaart

    Tiramisutaart

    5keer bewaard
    1dag40min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Een tiramisutaart is een lekker dessert dat er feestelijk uitziet door de rand van lange vingers en de kaneel-cacaolaag.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 tiramisutaart

    • 250 gr chocoladekoekjes
    • 50 gr boter, gesmolten
    • 150 gr lange vingers
    • amaretto
    • 4-5 blaadjes gelatine
    • 125 ml espresso koffie
    • ong. 350 - 400 ml slagroom
    • 75 gr suiker
    • 250 gr mascarpone
    • 1 eetlepel cacaopoeder
    • 1 theelepel kaneel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 1dag in de koelkast  ›  Klaar in:1dag40min 

    1. Bekleed een ronde vorm met een doorsnede van 24 cm met bakpapier.
    2. Koffie zetten (liefst espresso). Gelatine weken en oplossen in de hete koffie, en laten afkoelen.
    3. Chocoladekoekjes verkruimelen, gesmolten boter erdoor, en dit mengsel in de vorm op de bodem aandrukken.
    4. Lange vingers met de niet gesuikerde kant in amaretto dopen
    5. Lange vingers rondom de rand van de vorm in de hoogte en met de suikerkant naar buiten in de vorm plaatsen.
    6. Slagroom met suiker kloppen en mascarpone erbij doen, afgekoelde koffie erdoor mengen, en de helft van het roommengsel in de vorm gieten.
    7. Overige lange vingers in amaretto dopen. Lange vingers over de taart leggen, en het resterende roommengsel erop doen.
    8. Minstens 4 uur in de koelkast laten staan, maar liever nog heel de nacht.
    9. Er moet nog cacao en kaneel op. Eerst even mengen en het voor het serveren erover zeven.

    Tip:

    In plaats van slagroom kun je ook roomkwark gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren