Oriëntaals varkensvlees

    Oriëntaals varkensvlees

    5keer bewaard
    30min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Geroerbakte reepjes varkensvlees met prei, tomaat en oriëntaalse smaakmakers. Dit recept is voor 1 persoon.

    FrédeGroot Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 1 hamlap van ca. 100 gram
    • 1 eetlepel ketjap
    • 1 theelepel suiker
    • mespunt cayennepeper
    • desgewenst mespunt gemberpoeder
    • 1 dun steeltje prei
    • 1 tomaat
    • 1 eetlepel olie
    • 1 theelepel maïzena
    • 2 eetlepels droge sherry, of water met 1 theelepel azijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Snijd het vlees in smalle plakjes. Roer in een kommetje de ketjap, de suiker, de cayennepeper en het gemberpoeder door elkaar en schep het vlees erdoor. Laat ca. 15 minuten marineren. Snijd intussen het lichtgekleurde deel van de prei in smalle ringetjes en de tomaat in blokjes.
    2. Verhit de olie in een koekenpan. Roerbak het vlees rondom bruin. Voeg de prei toe en roerbak nog ca. 2 minuten. Roer er de met de sherry of met het water en de azijn aangeroerde maïzena door. Bestrooi met de blikjes tomaat. Lekker met rijst of mie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren