Kipfilet met sinaasappelsaus

    Kipfilet met sinaasappelsaus

    2keer bewaard
    25min


    4 personen hebben dit gemaakt

    De sinaasappelsaus geeft een heerlijke frisse smaak aan de kip. Lekker bij gekookte prei of rijst.

    FrédeGroot Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kipfilets
    • Voor de marinade
    • Sap van 2 sinaasappels
    • geraspte schil van 1 sinaasappel
    • 1 eetlepel sojasaus
    • 2 eetlepels olijfolie
    • boter om te bakken
    • peper en zout
    • Voor de saus
    • 150 ml vers geperst sinaasappelsap
    • 1 eetlepel dunne reepjes sinaasappelschil (zonder het wit)
    • 2 theelepels honing
    • scheutje citroensap
    • 1/2 kippenbouillonblokje
    • allesbinder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Leg de kip in een schaal en besprenkel het met sinaasappelsap, rasp, soja en olijfolie.
    2. Neem de kip uit de marinade, dep haar droog en braad de filets in boter rondom gaar.
    3. Breng voor de saus het sinaasappelsap met de reepjes schil en de honing aan de kook en roer tot de honing is opgelost. Laat de saus enkele minuten "trekken". Breng op smaak met citroensap, bouillonblikje en eventueel de rest van het marinadevocht.
    4. Bind de saus door er al roerend allesbinder in te strooien.
    5. Geef de saus bij de kip. Eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren