Gevulde vleestomaten

    Gevulde vleestomaten

    2keer bewaard
    50min


    Maak dit als eerste!

    Vleestomaten uit de oven met een vulling van mager rundergehakt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 50 gr mager rundergehakt
    • 1 ui, versnipperd
    • 1 grote wortel, geschrapt en geraspt
    • 1 stengel bleekselderij, kleingesneden
    • 1 eetl. tomatenpuree
    • 1 theel. worcestersaus
    • 1 theel. gedroogde gemengde kruiden
    • 1 eetl. bloem
    • 3 1/2 dl kokendhete runderbouillon (van blokje)
    • 8 stevige vleestomaten
    • 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C/gasstand 6.
    2. Een grote pan met zware bodem verhitten en hierin gehakt met groenten onder af en toe omscheppen ong. 5 minuten. Intussen tomatenpuree, worcestersaus en kruiden door de bouillon roeren. Bloem over gehakt en groenten strooien.
    3. De bouillon door het gehaktmengsel roeren, aan de kook brengen, het vuur laag zetten en afgedekt 5 minuten laten pruttelen. Zout en peper naar smaak toevoegen.
    4. Snijd de kapjes van de tomaten en snijd aan de onderkanten een schijfje af, zodat ze netjes rechtop blijven staan. Hol de tomaten uit met een theelepel. Laat de tomatenbakjes omgekeerd even uitlekken. Zet ze rechtop in een braadslee of ondiepe ovenschaal. Schep de gehaktsaus met een schuimspaan uit de pan en vul de tomaten ermee. Dek ze af met de kapjes.
    5. Bak de gevulde tomaten 15 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder de kapjes en bestrooi de tomaten met de Parmezaanse kaas (of andere oude kaas). Bak ze onafgedekt nog 5 min. of tot de tomaten gaar zijn. Serveer ze warm met rijst en een salade erbij.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren