Picknickomelet met feta en paprika

    Een omelet is ideaal voor een picknick. Deze omelet wordt gemaakt met gegrilde paprika en feta. Zowel warm als koud te eten.


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 eieren
    • 4 eetlepels halfroom
    • zout en peper naar smaak
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 280 gr gegrilde paprika's (uit een potje, uitgelekt)
    • 200 gr feta met kruiden op olie (uit een potje, uitgelekt)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Roer de eieren los met halfroom en wat zout en peper. Verhit 2 eetl. olijfolie in een ovenbestendige, gietijzeren koekenpan van 25 cm doorsnee (of een braadslee van ca. 20 ×25 cm) en schenk het mengsel hierin. Verdeel hierover de gegrilde paprika's en de feta.
    3. Zet de pan of braadslee in de oven en bak de omelet ca. 10 minuten, tot hij net gestold is (het garingsproces gaat nog even door nadat je hem uit de oven hebt gehaald). Laat hem afkoelen, snijd hem in punten en serveer nog dezelfde dag.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 4 collecties