Vegetarische omelet

  Beleg een eenvoudige omelet met gebakken courgette, ui en geitenkaas voor een heerlijke vegetarische lunch. Serveer hierbij knapperig brood.


  3 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 4 

  • 2 kleine courgettes (in schijfjes)
  • 1 kleine rode ui (in ringen)
  • 1 eetlepel olie
  • 8 eieren
  • zout en peper, naar smaak
  • 125 g zachte geitenkaas
  • 20 g boter

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:20min 

  1. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en voeg de courgette en uiringen toe. Bak deze 3-4 minuten tot ze iets zachter zijn.
  2. Breek de eieren boven een grote kom en voeg 3 eetlepels water en wat zout en peper toe. Roer de eieren los maar kluts ze niet schuimig.
  3. Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  4. Neem een grote, zware koekenpan met antiaanbaklaag (doorsnee 25-30 cm), die onder de grill kan (heeft de pan een houten handvat, omwikkel dat dan met aluminiumfolie). Verhit hierin de boter tot deze schuimig wordt en schenk het eiermengsel in de pan. Bak het ca. 30 seconden op hoog vuur, of tot het aan de onderkant begint te stollen. Til de omelet licht op met de bolle kant van een vork en laat het nog vloeibare eiermengsel eronder vloeien. Bak de omelet nog 30 seconden zonder roeren, zodat hij bruin kleurt aan de onderkant.
  5. Bak de omelet tot hij bijna klaar is, maar nog een ietsje vochtig blijft aan de bovenkant. Verdeel de gebakken courgette en uien erover. Verkruimel ook de geitenkaas erover. Zet de pan ca. 1 minuut onder de grill tot de omelet een lichtbruin kleurtje krijgt en de kaas iets gesmolten is.
  6. Neem de pan onder de grill vandaan. Serveer de omelet meteen, in punten gesneden.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (0)

  Beoordelingen in het Nederlands (0)

  Jouw beoordeling

  Waardeer met sterren