Deegrol gevuld met zuurkool, feta en spekjes

    Deegrol gevuld met zuurkool, feta en spekjes

    1keer bewaard
    1uur


    3 personen hebben dit gemaakt

    De deegrol wordt van kant-en-klaar croissantdeeg gemaakt, waardoor dit gerecht snel en makkelijk te bereiden is. De vulling bestaat uit zuurkool, gebakken spekjes, feta, roomkaas en tijm. Dit is een van mijn favoriete recepten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr zuurkool
    • 3 takjes tijm, alleen de blaadjes
    • 1 bakje spekblokjes
    • 150 gr feta, verkruimeld
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 100 gr roomkaas
    • peper en zout, naar smaak
    • boter om mee in te vetten
    • bloem om mee te bestuiven
    • 1 blikje (250 gr) croissantdeeg
    • 4 plakjes (40 gr) Parmaham

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet in de gootsteen. Snij de zuurkool heel fijn. Meng 2/3 van de tijm door de zuurkool.
    2. Bak de spekjes goudbruin. Meng de zuurkool, spekjes, de helft van de losgeklopte eieren, feta, zout, peper en roomkaas door elkaar. Dek de kom af met plasticfolie en zet 20 minuten in de koelkast.
    3. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C. Zet het ovenrek 1 richel onder het midden.
    4. Vet een bakplaat met opstaande randjes in met boter. Bestuif het aanrecht met bloem. Rol het croissantdeeg uit op het aanrecht en knijp alle naden dicht, zodat er een grote lap deeg ontstaat.
    5. Verdeel het zuurkoolmengsel over het midden van het deeg in de lengterichting en vouw daarna de lange kanten van het deeg over elkaar dicht. Knijp alle de randen dicht.
    6. Draai het pakketje om en leg het pakket (dus met de naad naar beneden) op de ingevette bakplaat. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
    7. Bak in ong. 30 minuten gaar en goudbruin. Laat ong. 10 minuten afkoelen, snij de uiteinden weg, en snij daarna de gevulde deegrol in plakken.
    8. Serveer elke plak met een plakje Parmaham en een beetje tijm eroverheen. Serveer met een salade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren