Kruidige wortelsoep

    Kruidige wortelsoep

    1keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Makkelijke zelfgemaakte wortel- en aardappelsoep met kerrie en gember. Serveer bijvoorbeeld met dikke plakken oerbrood met roomboter.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 3 cm verse gember, fijngesneden
    • 1 ui, fijngesneden
    • 1-2 theelepels kerriepoeder
    • 1 kg winterpeen, geraspt
    • 500 gr aardappels, in kleine stukjes
    • 750 ml kokend water
    • 2 kippenbouillonblokjes
    • zout en peper
    • peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verhit de olijfolie in een grote braadpan en bak hierin de knoflook, gember en ui, ong. 3 minuten. Voeg kerriepoeder toe, en bak 1 minuut mee. Voeg ook de blokjes aardappel en geraspte winterpeen toe, en bak 4 minuten.
    2. Schenk kokend water bij de soep, en roer de kippenbouillonblokjes door de soep. Laat ong. 20 minuten pruttelen en pureer de soep daarna met een staafmixer.
    3. Breng de soep nog verder op smaak met zout, peper, en kerrie. Garneer de soep met fijngehakte peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren