Indiase wortelsoep

    Indiase wortelsoep

    3keer bewaard
    35min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een gezonde en vullende maaltijdsoep met wortel, aardappel, kaas, tomaat en verse koriander. Serveer naanbrood erbij, want het is erg lekker om stukjes naanbrood in de soep te dopen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr aardappels
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 eetlepel Indiase currypasta
    • 150 gr wortel, julienne gesneden
    • 750 ml wortelsap
    • 1 blik (400 gr) tomatenblokjes
    • 2 eetlepels citroensap
    • 15 gr verse koriander, fijngehakt
    • 200 gr witte kaas, in blokjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Schil de aardappels, snij ze in kleine blokjes, en kook ze bijna gaar (ong. 10-15 minuten). Giet de aardappelblokjes af, en bak ze daarna in ong. 5 minuten goudbruin in de olie in een koekenpan.
    2. Voeg de currypasta en worteljulienne toe, en bak 2 minuten mee. Voeg wortelsap, tomatenblokjes met sap, en citroensap toe. Breng de soep aan de kook en laat ong. 3 minuten zachtjes koken. Je kunt er op dit moment voor kiezen om de soep te pureren met een staafmixer. Dit is optioneel.
    3. Breng de soep op smaak met zout, en serveer met fijngehakte koriander en kaasblokjes tijdens het serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren