Advocaatbavarois

Romige bavarois met de smaak van advocaat. Dit is een leuk idee voor als je nog een fles van deze gele likeur in de kast hebt staan, bijvoorbeeld. Je hebt voor dit recept een puddingvorm nodig.

Ingrediënten

Porties: 6 

  • 6 blaadjes gelatine
  • 2 eiwitten
  • 50 gr suiker, apart te verwerken
  • 250 ml slagroom
  • 100 ml water
  • 100 ml advocaat
  • slagroom, opgeklopt

Bereidingswijze

Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 2uur in de koelkast  ›  Klaar in:2uur35min 

  1. Laat de gelatine in een grote kom met water weken.
  2. Pak een kom en klop de eiwitten stijf met de helft van de suiker.
  3. Klop in een andere kom de slagroom stijf met de rest van de suiker.
  4. Zet een pan op het vuur en verwarm 100 ml water. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en los ze in het warme water op. Zet het vuur uit. Schenk de advocaat bij de gelatine in de pan, en roer regelmatig terwijl dit mengsel afkoelt.
  5. Schep eerst de slagroom luchtig door het afgekoelde mengsel, en doe dit vervolgens ook met de eiwitten. Meng het geheel luchtig samen.
  6. Spoel een puddingvorm om met koud water, en vul deze vorm met het mengsel. Laat de bavarois minstens 2 uur in de koelkast opstijven.
  7. Serveer met opgeklopte slagroom.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties

Pudding
Pudding (102)
Dessert
Dessert (1259)