Griesmeelcake

    Griesmeelcake

    8keer bewaard
    50min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Griesmeelcake met suikersiroop is een populair dessert dat vaak in het Midden Oosten en in Noord-Afrika wordt geserveerd. Dit is mijn versie van deze heerlijke cake en hij smaakt ook heerlijk bij de koffie.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 120 gr boter, op kamertemperatuur
    • 150 gr fijne kristalsuiker
    • 2 eieren
    • 100 ml melk
    • 1 eetlepel oranjebloesemwater
    • 1 theelepel vanille-essence
    • 400 gr griesmeel
    • 1,5 theelepel bakpoeder
    • Suikersiroop
    • 150 ml water
    • 125 gr fijne kristalsuiker
    • sap van 1/2 citroen
    • 2 eetlepels oranjebloesemwater

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

      De cake:

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakvorm van 20x20 cm in en bestrooi met een beetje bloem.
    2. Klop de boter en suiker romig in een beslagkom. Klop één voor één de eieren erdoor.
    3. Klop de melk, 1 eetlepel oranjebloesemwater, en de vanille-essence erdoor, gevolgd door het griesmeel en het bakpoeder. Meng het beslag goed. Het beslag hoort wat aan de droge kant te zijn.
    4. Schep het beslag in de ingevette bakvorm, en bak de cake ong. 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. De cake is gaar als deze stevig aanvoelt en lichtbruin is gekleurd. Haal de cake uit de oven, laat 5 minuten afkoelen.
    5. De suikersiroop

    6. Zet een steelpan op laag vuur. Verwarm 150 ml water en roer de suiker erdoor tot deze is opgelost. Blijf roeren, ong. 2 minuten.
    7. Haal de pan van het vuur en roer er citroensap en oranjebloesemwater doorheen. Schenk de stroop over de cake in de vorm, en zorg daarbij dat de cake goed doordrenkt wordt met de siroop.
    8. Snij de cake in stukjes en serveer op een mooi schoteltje.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Marjel
    van
    0

    De volgende keer doe ik misschien iets meer citroensap en iets minder oranjebloesemwater in de cake, maar dat is een kwestie van smaak. Leuk om te maken. - 15 apr 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren