Tongrolletjes

    Tongrolletjes

    1keer bewaard
    25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Serveer deze visrolletjes met gebakken aardappeltjes en bijvoorbeeld witlof. Deze tongrolletjes zijn gevuld met parmaham.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 8 zeetongfilets, gekookte
    • 30 gr boter
    • 4 plakjes Parmaham
    • 1 snufje kerriepoeder
    • 1 flesje (250 ml) kookroom
    • 1 sinaasappel
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Was en dep de gekookte tongfilets droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en zout.
    2. Snij de Parmaham in de grootte van de tongfilets, en leg één plakje rauwe ham op elk stuk tongfilet. Rol de vis op en steek er een cocktailprikker in.
    3. Schil en pel de sinaasappel, haal ook witte velletjes weg. Snij er partjes uit, zonder de vliesjes. Vang het sinaasappelsap in een bakje op.
    4. Smelt de boter in een koekenpan en bak de tongrolletjes goudbruin.
    5. Verwarm de kookroom in een steelpannetje, en breng aan de kook. Laat een paar minuten inkoken totdat de room dikker wordt. Voeg sinaasappelsap, kerriepoeder, zout en peper toe aan de kookroom. Roer de stukjes sinaasappel door de saus.
    6. Leg 3-4 rolletjes op elk bord en garneer met de sinaasappelroomsaus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren