Spinaziesoep met appel

    Spinaziesoep met appel

    3keer bewaard
    45min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Romige Zuid-Afrikaanse spinaziesoep met appel; een makkelijk te maken en smaakvolle zoetzure maaltijdsoep.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1200 gr verse spinazie, zonder stelen
    • 4 preien, in ringen
    • 50 gr boter
    • 2 Granny Smith appels, geschild en in stukjes
    • 1 liter warme kippenbouillon (kan van tablet)
    • zout en peper, naar smaak
    • 1/2 theelepel nootmuskaat
    • 250 ml room
    • citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:45min 

    1. Haal de stelen van de spinazie af, en hak de spinazie grof. Was de spinazie goed, en laat uitlekken in een vergiet.
    2. Smelt de boter in een braadpan en bak hierin de prei, ong. 3-4 minuten.
    3. Voeg de appel en spinazie toe, en stoof 5 minuten tot de spinazie is geslonken. Voeg de warme kippenbouillon, zout, peper, en nootmuskaat toe. Doe de deksel op de pan en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.
    4. Pureer de soep fijn met een staafmixer. Voeg daarna bijna alle room en naar smaak citroensap toe. Breng de soep op smaak met zout en peper. Verwarm de soep, schep op in soepkommen, en schenk nog een beetje room in elke kom ter decoratie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren