Gado gado met kip

    Gado gado met kip

    12keer bewaard
    30min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Een op gado gado geïnspireerd recept. Geroerbakte kip met veel groenten, geserveerd met hardgekookte eieren, pindasaus en kroepoek. Lekker met een frisse komkommersalade!

    Chantal Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 250 gr rijst
    • 3 eieren
    • 1 teentje knoflook
    • halve rode ui, versnipperd
    • 2 kipfilets, in blokjes
    • 2 wortels
    • 150 gr sugar snaps
    • 300 gr groene kool
    • versgemalen zwarte peper, naar smaak
    • scheutje ketjap
    • 1 bakje (kant-en-klare) satésaus
    • kroepoek
    • 1 eetlepel kokosvet (of olijfolie)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
    2. Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg de eieren toe als het water kookt en laat ze 9 minuten koken. Spoel af met koud water. pel de eieren als ze afgekoeld zijn.
    3. Verhit 1 eetlepel kokosvet in een grote koekenpan of wok en bak hierin de ui en knoflook tot het begint te geuren. Voeg de kipblokjes toe en bak rondom aan. Voeg de wortel, sugarsnaps en groene kool toe en roerbak een paar minuten, tot de groenten iets zachter worden. Voeg naar smaak peper toe en een scheutje ketjap.
    4. Verwarm de satésaus in een pannetje (of maak de satésaus klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking).
    5. Schep de rijst met de groenten op borden en garneer met satésaus, in kwarten gesneden ei en kroepoek.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren